Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه رای الیوم در سرمقاله امروز یکشنبه خود از شدیدتر شدن بحران بین چهار کشور عربی با قطر و نگرانی مسئولان سعودی از جنبش‌های اعتراض آمیز در داخل خاک عربستان سخن گفت.

به گزارش گروه بین الملل بی‌باک، روزنامه رای الیوم در سرمقاله امروز خود به بررسی وضعیت بحران کنونی بین چهار کشور عربستان، مصر، امارات و بحرین با قطر پرداخت و نوشت: بحران کنونی بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در سطح رسانه ای و سیاسی در قالب نشست مخالفان قطری در لندن از یک سو و دعوت برای جنبش اعتراض آمیز مردمی در عربستان از سوی دیگر خود را نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، شبکه های الجزیره قطر و العربیه عربستان هریک به نوبه خود این دو رویداد را پوشش خبری دادند.

این روزنامه افزود: قطر، کشورهای عربستان و امارات را در پس پرده نشست مخالفان قطری در لندن دانست و در مقابل، عربستان نیز انگشت اتهام را به سمت قطر درخصوص فراخوان برای آغاز اعتراضات گسترده مردمی در داخل عربستان برای درخواست جهت اصلاحات سیاسی و معیشتی نشانه رفت.

رای الیوم نوشت: نشست مخالفان قطری آنطوری که برگزار کنندگان آن می خواستند، از آب در نیامد...درمقابل، عربستان (بعد از فراخوان اعتراض مردمی در داخل این کشور) دست به عملیات بازداشت گسترده زد و بیش از 20 شخصیت سعودی از جمله سلمان العوده و عوض القرنی و عصام الزامل اقتصاد دادن و شاهزاده عبدالعزیز بن فهد را بازداشت کرد که گفته شده تحت بازداشت خانگی است. شماری از زنان، شاعران و دانشگاهیان نیز بازداشت شدند که علت اکثر این بازداشت ها به خاطر بی طرفی بازداشت شدگان در قبال بحران با قطر یا همبستگی در شبکه اجتماعی توییتر با قطر بود.

این روزنامه افزود: هرچند نشست مخالفان قطری و فراخوان جنبش اعتراض آمیز در داخل عربستان تا حد زیادی به اهداف سیاسی خود نرسید اما در وهله اول جنجالی رسانه ای در داخل شبه جزیره عرب و در وهله دوم در جهان غرب ایجاد کرد؛ به گونه ای که مثلا مجله اکونومیست انگلیس گزارشی درباره نشست یاد شده و روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نیز گزارشی درباره عملیات مسئولان سعودی علیه مخالفان در داخل عربستان منتشر کردند. نیویورک تایمز این اقدام سعودیها را یکی از بارزترین اهرم های محمد بن سلمان ولیعهد برای رسیدن به تاج و تخت دانست.

به نوشته رای الیوم، هشدار عبدالعزیز بن عبدالله آل الشیخ مفتی سعودی به جامعه عربستان درخصوص آنچه آن را فراخوان های مشکوک علیه دولت سعودی و فراخوان های گمراه کننده و جاهلانه و کینه توزانه خواند؛ بدان معنا است که این فراخوان ها، باعث نگرانی نهادهای سیاسی و دینی در عربستان شده است.

این روزنامه خاطرنشان کرد: چه بسا کم اهمیت دانستن نشست مخالفان قطری و فراخوان جنبش اعتراض آمیز عربستان اشتباه بزرگی باشد زیرا تا زمانی که بحران بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس ادامه دارد؛ جنبش ها و تحرکات مشابهی وجود خواهد داشت که با توجه به پول های زیاد کشورهای حامی آنها و خوی انتقام جویانه این کشورها، چه بسا شدیدتر و با سازماندهی بهتری در آینده خواهد بود.

روزنامه رای الیوم نوشت: با توجه به دور از دسترس بودن راه حل های سیاسی در سایه تنش روز افزون رسانه ای و نبود میانجیگریهای موفقیت آمیز و پافشاری همه طرف ها بر مواضع خود، بحران بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از چارچوب داخلی خارج شده و مانند گلوله برف در حال بزرگ شدن است.

به نوشته این روزنامه، یکصد روز اول از عمر این بحران را شاهد بودیم اما نمی دانیم که یکصد روز دوم چگونه خواهد بود و تا زمانی که بحران به همین منوال ادامه یابد، چه بسا شاهد فراخوان های دیگری برای برگزاری جنبش های اعتراض آمیز در داخل عربستان باشیم.


منبع: تسنیم

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۸۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • رسانه سعودی: توافق آتش‌بس در غزه قریب‌الوقوع است
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است
  • ۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند