Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@09:32:04 GMT

چرا مردم با ضدانقلاب همراهی نکردند؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۹۶۵۳

چرا مردم با ضدانقلاب همراهی نکردند؟

اجرای یکی از بزرگترین طرح‌های اقتصادی دولت سیزدهم از سوی ضدانقلاب به عنوان فرصتی تلقی می‌شد که بتواند با دست‌آویز قرار دادن آن تجمعاتی را در سراسر کشور ترتیب دهد. ضدانقلاب فراخوان‌های متعددی در فضای مجازی منتشر کرد، اما این فراخوان‌ها با واکنش سرد مردم مواجه شد. دلیل این امر را در این گزارش بررسی کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت رئیسی بزرگترین طرح اقتصادی سال‌های اخیر کشور را عملیاتی کرد و به واسطه آن اقتصاد کشور از چنگ ارز ترجیحی خلاص شد. ارزی که به واسطه آن رانت و قاچاق و تبعیض در اقتصاد نهادینه شده بود و فرصت پیشرفت در سایه افزایش بهره‌وری و استفاده از نخبگان و فناوری‌های جدید از دست رفته بود.

بیشتربخوانید

از کلاه و کاپشن در فصل گرما تا صادرات محصولات ۳ سال قبل!/ انتشار اخبار جعلی بعد از اصلاح نرخ اقلام اساسی

ضدانقلاب در این ایام، هشتگ اعتراضات سراسری را مطرح کرد و با دست به دست کردن این هشتگ در فضای مجازی تلاش کرد مردم را به خیابان بکشاند و از این فرصت برای شکل دادن به اعتراضات و تجمعات علیه حاکمیت استفاده کرد. مردم، اما به گونه دیگری رفتار کردند. بی‌اعتنایی مردم به فراخوان‌های ضدانقلاب مانع از شکل گیری تجمعات مردمی شد و ضدانقلاب ناگزیر به کنش دیگری در محیط خیابانی شد.

سابقه اعتراضات سال ۹۸ و ۹۶ را مرور کنید

با آغاز اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها یک اکانت فضای مجازی توییت زد: «به لحظات ملکوتی مردم صفشان را از ضدانقلاب جدا کنند نزدیک می‌شویم». هرچند این توییت طعنه به نظام بود، اما یک نکته را شفاف می‌کند و آن اینکه در جریان تجمعات بنزینی سال ۹۸ و اعتراضات سال ۹۶ ابتدا بخشی از مردم که معترض بودند هم در تجمعات حضور داشتند، اما به مرور با مشخص شدن ابعاد ماجرا، پاسخ مسوولین و رسانه‌ها و از طرفی ورود شفاف ضدانقلاب به عملیات‌های میدانی، آتش تند اعتراضات فروکش کرد و مردم با وجود اعتراضی که داشتند باز هم به مسوولان و حاکمیت اعتماد کردند و فرصت دادند تا مسائل به مرور حل شود. این روند، اما در این دور از فراخوان‌ها تغییر کرد.

ماحصل فراخوان‌ها به اعتراف رسانه‌های ضدانقلاب

دست خالی ضدانقلاب در راه‌اندازی تجمعات و اعتراضات، از نحوه پوشش موارد معدودی تجمع در کشور قابل تشخیص است.

بی‌بی‌سی از روز جمعه تا کنون حدود ۱۵ فیلم در پیج فضای مجازی خود منتشر کرده است. این ۱۵ فیلم از ۱۲ شهرستان است که ۵ فیلم از این تعداد با عنوان فضای امنیتی و امثالهم منتشر شده است. باقی فیلم‌ها نیز بدون حضور جمعیت و صرفا با نشان دادن تصاویری از حضور پلیس و درگیری‌های پراکنده تلاش دارد فضا را ملتهب جلوه دهد.

پیج منوتو هم از روز جمعه تا کنون بیش از ۱۰۰ کلیپ از به اصطلاح اعتراضات منتشر کرده است. این ۱۰۰ فیلم از حدود ۱۲ شهرستان منتشر شده است. جالب آنکه نزدیک به نیمی از این کلیپ‌ها هم تحت عنوان «جو امنیتی حاکم بر شهرستان» منتشر شده و عملا حاکی از رفت و آمد عادی شهروندان است. از این میان، ۲۵ کلیپ هم از یک شهرستان و ۱۵ کلیپ دیگر هم برای یکی دیگر از شهرستان‌ها است.

خاطرنشان می‌شود ایران ۴۶۹ شهرستان دارد.

ضدانقلاب در غیاب مردم مجبور به خودنمایی شد

امسال دو اتفاق مهم افتاد. اول آنکه مردم به دولت اعتماد کردند. صداقت دولت و رئیس جمهور چنان برای مردم موضوعیت داشت که به یقین می‌توان گفت یکی از مهمترین دلایلی که این طرح مورد پذیرش مردم قرار گرفت همین مسئله بود. شاید اگر رئیسی هم مانند روحانی بعد از اجرای این طرح به مردم می‌گفت «من خودم صبح جمعه فهمیدم» واکنش مردم اینچنین نمی‌شد. همین امر باعث شد فراخوان‌های ضدانقلاب برای تجمع و شکل دادن به اعتراضات سراسری با واکنش سرد مردم مواجه شود.

اتفاق دوم این بود که ضدانقلاب برخلاف همیشه که تلاش می‌کرد ابتدا چند روزی مردم را همراه کند و بعد از شکل دادن به برخی تجمعات، فضا را تند کرده و تجمعات را به سمت تخریب و آتش زدن و ... بکشاند، این بار خود را تنها دید و این امر سبب شد جریان معاند ناگزیر شود در همان شهر‌های معدودی که تنها عوامل خودشان را جمع کنند (که معمولا به بیش از ۲۰ یا ۳۰ نفر نمی‌رسد) اقدام به برخی اقدامات مسلحانه و در برخی موارد آتش زدن اموال عمومی یا تخریب بزنند. البته تعداد این شهر‌ها هم که در بالا ذکر شد بسیار معدود است.

مردم آتش فتنه را در دم خاموش کردند

محسن مهدیان در یادداشتی تحت عنوان «خبری از فتنه نیست...» نوشت: «گذشت تیر ۷۸ وخرداد ۸۸ و دی ماه ۹۶ که لازم بود عمار‌ها بایستند و روشنگری کنند تا غبار فتنه بنشیند و مرز حق و باطل روشن شود تا نامردم از صف مردم جدا و بی حیثیت شود.

امروز میداندار اصلی مردمند. عمار نه از میان مردم که نماد این مردم است. امروز اغتشاش هست، اما فتنه نیست. آتش هست، اما غبار نیست. دشمن هست، اما نفاق نیست. فیلم‌های رسانه‌های آشوب را رصد کنید. آشوبگر در حلقه بی اعتنایی مردم رسواست و همه چیز شفاف و عیان.

وقتی مردم رشد یابند جریان خصمانه نفاق تبدیل به جریان دشمنی آشکار می‌شود؛ خالص سازی جبهه حق منجر به خالص سازی جبهه باطل میشود.»

اگرچه می‌توان حدس زد مردم سوالات و ابهاماتی دارند، اما همین که با ضدانقلاب همراهی نمی‌کنند به این معناست که صف خود را کاملا از ضدانقلاب جدا کرده اند و جبهه مقابل را به خوبی شناخته اند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اصلاحات اقتصادی اصلاح یارانه ها ضدانقلاب آشوب خیابانی فضای مجازی فراخوان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۹۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوع برخورد غرب با تجمعات دانشجویی نشان از ادعاهای واهی آنها است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید سجاد موسوی در خطبه‌های نماز جمعه گلستان با اشاره به ظلم‌ها و مصائبی که ائمه اطهار (ع) گفت: همه این مصائب به خاطر این بود که امامان معصوم دنبال حاکمیت الهی بودند.

وی گفت: اگر امروز هم استکبار جهانی با ایران و جبهه مقاومت دشمنی دارد به خاطر همین نگاه است، چون جمهوری اسلامی ایران معادلات استکبار را به هم زده و ریاست آنها را نمی‌پذیرد.

خطیب جمعه گلستان با اشاره به سالروز وضع تحریم‌های اقتصادی و خروج آمریکا از برجام گفت: خوی آمریکا خوی استکباری خوی خودخواهی و قدرت طلبی و زور گویی است و جمهوری اسلامی حاضر نیست از ارزش‌های انقلابی و ملی خود حتی یک گام عقب نشینی کند و از تهدیدهای آنان هم نمی‌هراسد و سیاست خارجه خود را بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت قرار داده است.

وی عملیات وعده صادق را در راستای اصول دوم انقلاب اسلامی دانست و افزود: نوع برخورد و مواجهه مقامات اروپایی و آمریکایی با تجمعات به حق دانشجویان معترض به جنایات رژیم منحوس اسرائیل در غزه نشان از پوچ بودن ادعاهای غرب در دفاع از کرامت انسانی و حقوق بشر دارد.

موسوی با تقدیر از معلمان گفت: معلمان، جهادگران عرصه تعلیم و تربیت هستند، نقش معلم در نظام اسلامی نقش ویژه و ممتازی است، معلمی شغل انبیا است و کار انبیا تعلیم و تربیت است. به همین دلیل رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر بر نقش معاونت پرورشی در جلوگیری از ایجاد، رواج و شیوع آسیب‌های اخلاقی اجتماعی و تربیت نیروی انسانی و تبیین مصالح بنیادی کشور تاکید کردند.

وی گفت: ۱۲ اردیبهشت ماه روز معلم بهانه‌ای است برای تکریم مقام معلم، اما این تکریم باید همیشگی و در تمام عرصه‌ها باشد، جایگاه فرهنگی، اجتماعی، وضعیت معیشتی وشغلی باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

خطیب جمعه گلستان با اشاره به پایین بودن سرانه آموزشی در بهارستان، مصوبه سفر ریاست جمهوری در ساخت ۱۰ باب مدرسه را در همین راستا دانسته و گفت: مسئولان مربوطه برای تحقق این مصوبه و تکمیل و راه اندازی مدارس و تجهیز و نوسازی امکانات مورد نیاز برای دانش آموزان تلاش مضاعف کنند.

کد خبر 6095701

دیگر خبرها

  • ادامه اعتراضات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • مروری بر نحوه شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین در آمریکا همزمان با اوج‌گیری تجمعات ضدصهیونیستی در غرب
  • مراسم عزاداری امام جعفر صادق علیه السلام در لنگرود
  • برخی از فرهنگیان هدیه روز معلم دریافت نکردند
  • قدردانی حماس از تجمعات مردمی در سراسر جهان در حمایت از مردم غزه
  • سعیدی: هواداران سپاهان سنگ‌پراکنی نکردند / لشگری: باشگاه سپاهان بدعت‌گذار توهین جنسی و غیر انسانی به هواداران خانم بود / فیلم
  • نوع برخورد غرب با تجمعات دانشجویی نشان از ادعاهای واهی آنها است
  • خدمات فرهنگی و عمرانی خارگ افزایش یافت
  • لایحه علیه تظاهرات های حمایت از فلسطین در آمریکا تصویب شد
  • گسترش اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در انگلیس