Web Analytics Made Easy - Statcounter

با بالا گرفتن تنش‌ها در شهرهای مختلف لیبی، فراخوان‌هایی برای نافرمانی مدنی و استمرار اعتراضات تا زمان برکناری مسؤولان حاکم منتشر شد. همزمان سازمان ملل یورش تظاهرکنندگان به ساختمان پارلمان طبرق را محکوم کرده و احترام به حق مردم برای اعتراض مسالمت‌آمیز را خواستار شد. اتحادیه اروپا نیز از گروه‌های لیبیایی خواست به خواسته‌های معترضان توجه کرده و انتخابات را برگزار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه عربی۲۱، با بالا گرفتن تنش‌ها در بیشتر شهرهای اصلی لیبی و یورش جمعی از معترضان به ساختمان پارلمان و آتش ‌زدن بخشی از آن، برخی از معترضان لیبیایی خواستار نافرمانی مدنی و استمرار تظاهرات تا زمانی شدند که تمامی مسؤولان حاکم از قدرت کناره‌گیری کنند.

جنبش "اعتراض" در لیبی اعلام کرد که از امروز یکشنبه فعالیت‌های خود را تشدید خواهد کرد، این جنبش از تظاهرکنندگان خواست در میدان‌های شهرها چادر زده و اعلام نافرمانی مدنی کنند تا هدف‌شان برای سرنگونی نهادهای سیاسی و برگزاری انتخاباتی جدید محقق شود.

از بعدازظهر روز شنبه در حالی که هنوز نشانه‌ای از آغاز اعتراضات جدید پس از تجمع های روز جمعه مشاهده نشده بود، خودروهای نیروهای امنیتی لیبی در اطراف ساختمان‌های دولتی در طرابلس مستقر شدند.

معترضان لیبیایی بزرگترین تجمع چند سال اخیر را برپا کرده و شعارهایی علیه مسؤولان سیاسی این کشور سر داده و مسیرها در بنغازی و مصراته را مسدود کرده و برخی از ساختمان‌های دولتی در سبها و القره بوللی را آتش زدند.

روز شنبه نیز محمد المنفی، رئیس شورای ریاستی لیبی و ریچارد نورلند، سفیر آمریکا در طرابلس در گفتگوی تلفنی بر لزوم برقراری آرامش در این مرحله در لیبی و حرکت به سمت انتخابات برای عبور از بن‌بست سیاسی تاکید کردند.

دو طرف ضمن بررسی شرایط اخیر لیبی تاکید کردند که همه باید به حفظ امنیت پایبند بوده و زندگی مردم را به خطر نینداخته و به اموال عمومی و شخصی آسیب نزنند.

همچنین آنها بر حق تظاهرکنندگان صلح جو برای بیان نظرات خود و توجه به خواسته‌های آنها از جمله برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی و پایان دوره انتقالی تاکید کردند.

سفارت آمریکا در لیبی نیز طی بیانیه‌ای، نگرانی عمیق واشنگتن در مورد بن‌بست سیاسی، اقتصادی و مالی در لیبی را ابراز داشت و به نقل از نورلند اعلام کرد، روشن است که یک تشکل سیاسی که به تنهایی برخوردار از کنترل مشروع در سراسر کشور باشد، وجود ندارد و هر تلاشی برای تحمیل یک راه‌حل یک‌جانبه منجر به خشونت خواهد شد.

همچنین در این بیانیه به نقل از نورلند آمده است، این گفتگو و سازش میان بازیگران اصلی است که مسیر انتخابات و ثبات سیاسی را تعیین می‌کند.

روز جمعه جمعی از معترضان لیبیایی به ساختمان پارلمان این کشور در طبرق حمله کرد و انحلال نهادهای سیاسی موجود و برگزاری انتخابات را خواستار شدند.

شورای ریاستی لیبی در بیانیه کوتاهی اعلام کرد که تحولات اخیر در این کشور را پیگیری می‌کند و تا زمانی که خواست مردم برای ایجاد تغییرات و روی کار آمدن دولتی منتخب مورد توافق همه طرف‌ها محقق نشود، به کار خود ادامه خواهد داد.

استفانی ویلیامز، مشاور ویژه سازمان ملل در لیبی روز شنبه در بیانیه‌ای یورش تظاهرکنندگان به ساختمان پارلمان در طبرق را محکوم کرده و احترام به حق مردم برای اعتراض مسالمت‌آمیز را خواستار شد.

ویلیامز اظهار کرد: آشوب‌هایی همانند یورش به ساختمان پارلمان به هیچ عنوان قابل قبول نیستند.

این مسؤول سازمان ملل در ادامه گفت: اعتراضات درخواست آشکار از طبقه سیاسی برای کنار گذاشتن اختلافاتشان و برگزاری انتخابات مورد نظر مردم است.

نماینده اتحادیه اروپا در لیبی نیز از گروه‌های لیبیایی خواست به خواسته‌های معترضان توجه کرده و انتخابات را برگزار کنند.

او در توییتی ضمن تاکید بر لزوم خویشتن‌داری به ویژه در وضعیت شکننده نوشت: اعتراضات باید مسالمت‌آمیز و به دور از هر گونه خشونتی باشند.

حازم الرایس، تحلیلگر سیاسی لیبی نیز اظهار کرد: اعتراضات اخیر در طرابلس، بنغازی، طبرق و دیگر مناطق می‌توانند راه‌حل‌های جایگزینی را ایجاد کند که هیئت سازمان ملل و طرف‌های بین‌المللی به راه‌حل‌های جایگزینی بیندیشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لیبی ساختمان پارلمان برگزاری انتخابات نافرمانی مدنی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۰۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطوط مقدم جبهه مقاومت به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا گسترش یافته است

ایسنا/آذربایجان شرقی امام جمعه تبریز با اشاره به تظاهرات اعتراضی دانشجویان آمریکا، گفت: خیزش دانشجویان آمریکایی و اروپایی علیه رژیم صهیونیستی جزو اخبار مهم این هفته است؛ آنچه شاهدیم شورش عقلانیت و انسانیت علیه اشغال، تجاوز و جنایت علیه ملت‌هاست و امروز خطوط مقدم جبهه مقاومت به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا گسترش یافته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز، اظهار کرد: در چند روز گذشته، بیش از ۱۰۰۰ دانشجو و استاد بازداشت شده‌اند، این به معنی به بند کشیده شدن آزادی توسط مدعیان دروغین آزادی است، نفرت عمومی از رژیم صهیونیستی و حامیان آن در حال تکثیر و گسترش است و از طرفی می‌توان این تظاهرات را نشانه این دانست که مقاومت در برابر ظلم یک امر فطری است.

وی با بیان اینکه تظاهرات دانشجویان، فروریزی صهیونیسم است، افزود: یکی از نکات اجتماعات ضد صهیونیستی این است که لیبرال دموکراسی به مرز بحران نزدیک می‌شود. به تعبیر یکی از دانشمندان آمریکایی، نظم جهانی لیبرالیسم به رهبری آمریکا، ناگزیر به نقطه بحران مشروعیت رسیده است.

او ادامه داد: آمریکا کاملاً تفاوت پیدا کرده است، جوانان و نخبگان حامی فلسطین بودند و دولتمردان آمریکا حامی رژیم صهیونیستی هستند و طبیعتاً این گسست در سایر حوزه‌های بین‌المللی به مرور آشکار خواهد شد.

آل هاشم با بیان اینکه امروز صحنه بین‌المللی شفاف و روشن است، گفت: امروز فقط جمهوری اسلامی در مقابل صهیونیستی‌ها نیست، بلکه جوامع غربی هم در مقابل این رژیم جعلی صف کشیده‌اند، با این اوصاف یک تکلیف مضاعف روی دوش نخبگان و اساتید ماست.

خطیب نماز جمعه تبریز به انتخابات مجلس شورای اسلامی که هفته آینده برگزار می‌شود، اشاره و بیان کرد: مردم باید مانند دور اول انتخابات نسبت به داشتن مشارکت حساسیت داشته باشند چون مشارکت قوی به شکل‌گیری مجلس قوی کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه انتخابات مظهر با شکوه مردم‌سالاری دینی است، ادامه داد: راهبرد مشارکت حداکثری در دور دوم مهم است و همه اقشار و نخبگان و گروه‌ها از جمله دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، مساجد، مدارس، جوامع صنعتی، کارگری و بازاریان باید مردم را برای حضور در پای صندوق‌های رای تشویق و ترغیب کنند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: از کاندیداها توقع داریم اخلاق و تقوای انتخاباتی را رعایت کنند، تخریب و توسل به روش‌های غیراخلاقی زیبنده جامعه ما نیست، خودتان را اثبات کنید چرا دیگری را تخریب می‌کنید؟!

آل هاشم از دست‌اندرکاران انتخابات خواست تا مانند دور اول، انتخابات را در نهایت صحت برگزار کنند و افزود: ما همیشه انتخابات سالمی را رقم زده‌ایم.

وی به حاشیه‌سازی رسانه‌های خارجی اشاره کرد و گفت: بعد از عملیات «وعده صادق» آرامش در کشور حاکم شد و مطالبه مردم مبنی بر تنبیه رژیم صهیونیستی، با تدبیر و هوشمندی تمام انجام شد. امروز همه باید به نهادینه‌ شدن آرامش در کشور کمک کنیم. شما می‌بینید دشمن از طریق رسانه‌های خود به دنبال بازسازی اغتشاش و آشوب در کشور است و هر روز، یک خبر جعلی و انحرافی منتشر می‌کند تا افکار عمومی را مختل کند.

وی با بیان اینکه دشمن به دنبال بازتولید نفرت در جامعه است، اظهار کرد: نسخه تمام این هجمه‌ها، عبارت از حفظ وحدت، انسجام ملی و اطاعت محض از فرامین رهبر معظم انقلاب است. 

امام جمعه تبریز تاکید کرد: نباید با ایجاد دو قطبی‌های کاذب، دشمن را به طمع بیندازیم. همه وظیفه‌ داریم موضوعات فرعی را تبدیل به اصل نکنیم.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های دولتی و اجرایی باید چرخه خدمت‌رسانی را افزایش دهند و خدمت به مردم را اصل قرار دهند، اظهار کرد: اکنون نوبت «وعده صادق» اقتصادی است که در این رابطه دولت برای جهش تولید، ساز و کارهای واقعی حضور مردم را هرچه سریع‌تر بررسی کند و بهترین راه‌ها را برای مشارکت مردم در تحقق جهش تولید برگزیند و عملیاتی کند.

او به ۱۸ اردیبهشت ماه، روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر اشاره کرد و افزود: اهداف جمعیت هلال احمر برای همه روشن است، تلاش برای تسکین دردهای بشر، پوشش در جهت دوستی و تفاهم و صلح پایداری میان ملت‌ها، حمایت از زندگی و سلامت انسان‌ها، در زلزله، سیل و ... این قشر کارهای فوق العاده‌ای انجام می‌دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ببینید | فراخوان جدید رئیسی از مردم برای تکرار انتخابات باشکوه در میان‌دوره‌ای
  • اکثر معترضان اسرائیلی مخالف حمله زمینی به رفح هستند
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • استقرار اتوبوس‌های زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • خیزش دانشجویان آمریکا نشان‌دهنده بیداری وجدان‌های‌ جهانی است
  • خیزش دانشجویی در آمریکا جنایت اسرائیل را نشان داد
  • خطوط مقدم جبهه مقاومت به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا گسترش یافته است
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند
  • تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست مقابل وزارت جنگ تل‌آویو